Общи Условия

Общи условия за ползване и продажба от разстояние на онлайн магазина www.navisoko.bg

 

www.navisoko.bg е уебсайт за електронна търговия – продажба и доставка на работни и спортни стоки.

Посещавайки и използвайки нашият сайт, Вие се съгласявате с нашите общи условия за ползване! Те уреждат взаимоотношенията между НАВИСОКОБГ и всяко лице използващо нашият сайт, наричано за по-кратко “потребител”.

Ако не приемате нашите условия, моля излезте и не използвайте сайта!

Можем да променяме настоящите условия по всяко време, без да е нужно предварително известие, като настъпилите промени ще бъдат публикувани на сайта. За приложими се считат общите условия, които са в сила в момента на подаване на поръчката на сайта!

1. Цени и наличности

 

Всеки потребител може свободно да се запознае с цените и наличностите на предлаганите от нас артикули, като влезе на страницата на съответният артикул. Цените публикувани на нашият сайт са в български лева с включено ДДС и са валидни за доставка само на територията на България. Тези цени са само и единствено за посоченият артикул, като не включват в себе си цена на куриерската услуга, допълнителна опаковка или други незадължителни услуги. При наличието на такива следва те да бъдат съгласувани с потребителя. НАВИСОКОБГ има право да променя цените на предлаганите стоки по собствена преценка, без да е необходимо предварително известие. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на подаване на поръчката. Възможни са разлики в цените между сайта и физическият магазин, които се дължат на локални промоции.

Възможна е неточност в наличностите посочени на сайта при настъпила продажба във физическият магазин и недостатъчно време за отразяването и в системата. /ФИРМА/ си запазва правото да анулира поръчката поради изчерпана наличност, като уведоми потребителя за настъпилите обстоятелства. При поръчка на повече от един артикул и недостатъчна наличност на някой от артикулите, следва потребителят да бъде уведомен, като останалата част от поръчката се обработва и изпраща в рамките на посочените в настоящите условия срокове. При настъпили такива обстоятелства потребителят може да избере и цялостно анулиране на поръчката, като това може да стане през сайта, по телефон или email до момента на изпращане на поръчката.

2. Поръчка

 

Поръчка може да бъде подадена с или без създаване на профил в нашият сайт, като ние препоръчваме създаването на такъв, което ще улесни бъдещото Ви използване на сайта.

Всеки потребител разполага със собствена кошница в сайта, в която може свободно да добавя, както и да премахва артикули. След като е избрал какво ще поръча, потребителят трябва да попълни своите данни за доставка, да избере начин на доставка и плащане. При подаване на поръчката се изпраща email за нейното потвърждаване, с който НАВИСОКО БГ приема поръчката и формира договор за продажба от разстояние между двете страни. Поръчката се обработва и изпраща в рамките на посочените в настоящите условия срокове. Потребителят може да анулира поръчката, като това може да стане през сайта, по телефон или email до момента на нейното изпращане.

Приключените поръчки се архивират, като потребителят има достъп до тях в своят профил. Препоръчваме и да пазите email-a за потвърждение на поръчката.

При посочване на неверни или сгрешени данни за доставка НАВИСОКО БГ не се обвързва с каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката!

3. Доставка

 

Доставка се извършва само до редовни адреси на територията на България.

Всички артикули изпращани от нас са нови и фабрично запечатани от производителя, освен ако противното не е изрично упоменато при представянето на артикула на нашият сайт!

Преди изпращане всеки артикул се проверява за техническа изправност, ако това е възможно без да се нарушава целостта на опаковката.

Времето на обработка и изпращане на поръчката от страна на НАВИСОКО БГ е от 2 до 5 работни дни. Доставката се извършва на следващият работен ден от изпращането на поръчката.

Удължено време за обработка и изпращане на поръчките има при големи намаления и сезонни разпродажби. Срокът за изпращане през такива периоди варира според натовареността и обема поръчки, като може да достигне от 7 до 14 работни дни.

Посочените срокове за обработка и изпращане започват да текат от момента на изпращане на email за потвърждение на поръчката при избран начин на плащане наложен платеж. При избран какъвто и да е друг начин на плащане сроковете започват да текат от момента на получаване на плащането.

Ако потребителят отсъства по време на доставката, той ще бъде потърсен отново съгласно правилата на куриера. Непотърсени или отаказани пратки се връщат обратно на НАВИСОКО БГ, с което поръчката се счита за анулирана. Потребителят може да поиска нова доставка, като следва да заплати всички разходи по нея, както и предходните разходи по неуспешната доставка.

4. Връщане на стоки

 

Потребителят има право да върне закупени от НАВИСКО БГ стоки при следните условия:

  • Подаване на писмена заявка за връщане на стока на нашият email адрес (office@navisoko.bg) или чрез контактната форма на нашият сайт, в срок не по-дълъг от 14 дни от датата на доставка на поръчката.
  • Стоката трябва да бъде неизползвана и в добър търговски вид с ненарушена оригинална опаковка и всички придружаваши я документи и аксесоари.
  • Връщащият стоката и поръчалият я трябва да бъдат едно и също лице!
  • Адресът и начинът за доставка при връщане на стока следва да се съгласува с НАВИСКО БГ.
  • НАВИСКО БГ възстановява пълната сума платена от клиента за съответната стока.
  • Разходи за куриерски услуги не се възстановяват!
  • Разходите за куриерски услуги по връщането на стоката се поемат от потребителя!

НАВИСКО БГ си запазва правото да не възстанови платената от потребителя сума, в случай на нарушено едно или повече условия за връщане на стока!

5. Заключителни условия

 

Настоящите общи условия за ползване и продажба от разстояние на онлайн магазина www.navisoko.bg се състоят от всички точки, които ги съставят. В случай на невалидност или невъзможност за позоваване на някоя от точките, това не води до невалидност на останалите точки или отказ от общите условия.

При възникване на непредвидени в настоящите общи условия обстоятелства или спорове, двете страни ги решават съвместно чрез диалог и преговори на база на добро партньорско сътрудничество. При непостигане на споразумение спорът се отнася за разрешаване чрез медиация, а когато това се окаже невъзможно – пред съответните компететни органи.